Nasz Uczeń W Ogólnopolskim Finale Konkursu Wiedzy O Zasadach Bezpieczeństwa i Higieny Pracy
W dniu 29 marca br. w Izbie Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Lublinie odbył się etap regionalny XII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Zasadach Bezpieczeństwa i Higieny Pracy dla uczniów z zakładów rzemieślniczych.
Brali w nim udział nasi uczniowie: Mirosław Baran, Rafał Kłonica, Patryk Kieruzel, Paweł Szyper.
ZAPROSZENIE NA DZIEŃ OTWARTY
W piątek 23 marca w godzinach od 900 do 1300 zapraszamy na Dzień Otwarty w Zasadniczej Szkole Zawodowej Rzemiosł Różnych w Zamościu.
Zaplanowaliśmy wiele atrakcji. Odbędą się konkursy: cukierniczy, gastronomiczny i fryzjerski, podczas których uczniowie uczący się poszczególnych zawodów będą prezentować swoje umiejętności. Atrakcją będzie również pokaz sprzętu mechanicznego zorganizowany przez Warsztat Samochodowy Pana Mirosława Momota, w którym uczniowie odbywają praktyczną naukę zawodu.
Mamy Mistrzynię Lubelszczyzny w konkurencji fale wyciskane na mokro
„RZEMIOSŁO DAWNIEJ I DZIŚ” - konkurs fotograficzny dla uczniów nauki rzemiosła
W konkursie mogą wziąć udział wszyscy uczniowie - pracownicy młodociani pobierający naukę w zakładach rzemieślniczych. Honorowy patronat nad konkursem objął Prezes Związku Rzemiosła Polskiego Pan Jerzy Bartnik. Zachęcamy wszystkich uczniów z terenu działania Cechu Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości do wzięcia udziału w konkursie.
HARMONOGRAM KONKURSU FRYZJERSKIEGO
10.00- Rozpoczęcie konkursu
10.15 (czas 20 min.)- Losowanie i przygotowanie stanowisk pracy
ZAPROSZENIE NA KONKURS FRYZJERSKI
Cech Rzemiosł Różnych i Przedsiębiorczości w Zamościu wraz z Zasadniczą Szkołą Zawodową Rzemiosł Różnych w Zamościu pod patronatem Dyrektora Wydziału Edukacji i Sportu w Zamościu organizuje Konkurs Fryzjerski dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i zaprasza wszystkich chętnych do wzięcia udziału w w/w konkursie.
Turniej Cukierniczy
W dniu 11 stycznia 2012 roku już po raz kolejny uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Turnieju Cukierniczym zorganizowanym w Lublinie.
Turniej składał się z części teoretycznej (testu) i z części praktycznej. Zadaniem cukierników było m.in. złożenie i udekorowanie tortu, wykonanie figurek marcepanowych i ciastek bankietowych. Temat przewodni części praktycznej to: „ EURO 2012”.