Ocena użytkowników:  / 1
SłabyŚwietny 

 

100 01KULINARIA NIEPODLEGŁEJ

 

To akcja kulinarna szkoły oraz restauracji, cukierni i piekarni. Uczniowie odbywający praktyczną naukę zawodu w zakładach pracy pod okiem mistrzów szkolących przygotują specjalne biało-czerwone patriotyczne menu w atrakcyjnych cenach, które będzie obowiązywało przez tydzień od 05- 12 listopada 2018r. Potrawy, wypieki i desery inspirowane będą tradycyjną kuchnią polską, niektóre z nich nawiązywać będą kolorystycznie do narodowych barw, a ich nazwy będą kojarzyć się ze Świętem Niepodległości.

Akcja ma na celu przybliżenie młodzieży tradycyjnych polskich dań i włączenie pracodawców i społeczności lokalnej do wspólnego świętowania Odzyskania Niepodległości przez Polskę.
I tak w CARSKICH KOSZARACH w Zamościu dla każdego gościa, który odwiedzi restaurację w dniach 5 -12.11.2018r. do zestawu obiadowego deser w kolorach patriotycznych - gratis. Dodatkowo informujemy, iż w czerwcu 2018r oddano do użytku nową salę, na której jedna ze ścian upamiętnia bramę wjazdową do Koszar wraz z pomnikiem Marszałka Piłsudskiego /fototapeta/. 

carskie

Cukiernia państwa Teresy i Ireneusza Turek, cukiernia pana Zbigniewa Kowala przygotowują przepyszne ciasta i słodkości. Nie zabraknie biało-czerwonych pierników w kształcie mapy Polski, które posiada w swojej ofercie cukiernia państwa Jadwigi i Bogdana Skrzypczuk. Dania kuchni polskiej serwować będą Bar „ASIA" oraz restauracja MALINOWA SPIŻARNIA w Wielączy, która przeszła rewolucje kuchenne pani Magdy Gessler.

skrz turek ord
pdf.png Menu Malinowa Spiżarnia