Konkurs na najlepszego ucznia w zawodzie piekarz- cukiernik.
Etap Wojewódzki XXII Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz oraz XIX Ogólnopolskiego Turnieju Cukierniczego im Wojciecha Kandulskiego i XX Ogólnopolskiego Turnieju Piekarskiego im. Anny Butki odbył się 5 stycznia 2017 r. w Zespole Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego im. gen. Fr. Kleeberga w Lublinie, ul. Al. Racławickie 7.
W konkursie uczestniczyły 3 cukierniczki i 1 piekarz. Hasłem przewodnim turnieju „W krainie dobranocek”. Cukiernicy- Patrycja Głowala wykonała tort-„ łóżeczko misia uszatka”; Sylwia Stepowska wykonała tort- „słonecznik pszczółka Maja”; a Sylwia Ryszczuk wykonała tort- „myszka Mini”. Oprócz wykonanych tortów cukiernicy musieli wykonać tort smakowy, bankietówki, napis z czekolady oraz figurki z marcepanu. Piekarze- Dominik Dudek zakwalifikował się do udziału w etapie centralnym Ogólnopolskiego Turnieju Piekarskiego im. Anny Butki w Poznaniu, wykonał 2 szt. bułek pszennych zwykłych, 2 szt. Kajzerek, 4 szt. bułek plecionek, 4 szt. chałek (sploty od 5 wałków), 4 szt. Rogali, 4 szt. Drożdżówek i udekorował chleb „ciastem martwym”- Myszka Miki. Gratulujemy