Konkurs Sprawny w zawodzie- kucharz.
21 marca 2017r. odbył się 1 etap konkursu sprawny w zawodzie- kucharz w OHP w Zamościu, składał się z dwóch etapów: 1 część sprawdzała wiedzę teoretyczną z zakresu technologii gastronomicznej z towaroznawstwem a 2 część to etap praktyczny- sporządzenie potrawy.
Uczniowie dostali surowce i musieli w ciągu 15 minut w zespołach 2 osobowych wymyślić potrawę, napisać plan działania i następnie wykonać potrawę.
Dagmara Matejak oraz Paweł Bałanda wymyślili i wykonali Roladę naleśnikową z piersią z kurczaka, papryką i ze szparagami, do tego sos czosnkowy oraz surówkę z kapusty pekińskiej ze szczypiorkiem. Patrycja Radom i Aleksandra Uchman wymyśliły i wykonały Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami z serem, do tego sos musztardowy oraz sałatka grecka.
Patrycja Radom i Aleksandra Uchman zajęły 1 miejsce i dostały się do etapu wojewódzkiego. Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki.